Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Aleșii poporului revin la muncă:…

Aleșii poporului revin la muncă: Parlamentul se va convoca, săptămâna viitoare, în sesiunea de toamnă

Sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Flickr

Parlamentul se va convoca în sesiunea ordinară de toamnă 2023, începând cu data de 4 septembrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, conform unui comunicat publicat de Legislativ.

Convocarea Parlamentului în prima ședință plenară va avea loc la  propunerea Biroului permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi, precizează instituția.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

La mijlocul lunii august, Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară, pentru că ar fi existat „necesitatea examinării unor proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru R. Moldova, prezentate de către Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar”.

Astfel, aleșii poporului au reexaminat joi, 17 august, proiectul de lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. S-a întâmplat după ce președinta Maia Sandu nu a promulgat legea și a restituit-o Legislativului pentru modificări.