Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegerile pot fi declarate valabile,…

Alegerile pot fi declarate valabile, până la ora 15:00, în șase din cele nouă localități unde au loc astăzi

Imagine simbol

În 9 localități din țară duminică, 19 mai, au loc alegeri locale noi și parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Comisia Electorală Centrală a anunțat că, conform prezenței la vot până la această oră, în 6 dintre acestea alegerile pot fi declarate valabile.

Până la ora 15:00, la vot s-au prezentat, în total, 2 839 de alegători, ceea ce reprezintă 26,3 % din numărul celor incluși pe listele electorale.

Localitățile cu cea mai ridicată prezență la vot sunt Hănăsenii Noi din raionul Leova, și Bucovăț, din raionul Strășeni, unde, până la această oră, se atestă o rată de circa 33% și, respectiv, 30,3%.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, alegerile sunt considerate valabile dacă la ele au participat cel puțin 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Astfel, din cele 9 localități unde astăzi au loc alegeri, în 6 se înregistrează o participare mai mare de 25% din numărul alegătorilor așteptați la vot, ceea ce ne permite să anunțăm că alegerile în aceste localități pot fi declarate valabile.

Astăzi se aleg primarii în: comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova, satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și o nouă componență în consiliile locale din: satul Cairaclia și comunele Salcia și Cealîc, raionul Taraclia, precum și din satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.