Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Al patrulea mandat de primar…

Al patrulea mandat de primar pentru Roman Ciubaciuc

Conform rezultatelor preliminare, Roman Ciubaciuc din partea Partidului Nostru (PN) a fost ales duminică, 19 noiembrie, în turul II al alegerilor locale generale, pentru al patrulea mandat de primar al orașului Cantemir. Acesta a obținut 65.28%. Contracandidatul său, Anatolie Covali, reprezentantul partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a acumulat 34.72%.

La Cantemir s-a atestat o prezență de aproximativ 34%.

În primul tur de scrutin, Roman Ciubaciuc a obținut 48% din voturi, iar Anatolie Covali a fost votat de 26% dintre alegătorii din oraș

Actualul primar, judecat penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, dar achitat de Curtea de Apel

Roman Ciubaciuc deține fotoliul de primar al orașului din 2011. Acesta a candidat pentru al patrulea mandat din partea Partidului Nostru (PN) și a obținut la alegerile din 5 noiembrie circa 48% din voturi. În declarația de avere și interese personale, Roman Ciubaciuc indică venituri salariale de 152 de mii de lei. În proprietatea acestuia sunt două terenuri și un apartament, cu 0,2 cotă-parte. 

Anul trecut, Ciubaciuc a fost recunoscut vinovat de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu, cu liberarea de răspundere penală. Judecătoria Cahul a decis că se va încasa de la Roman Ciubaciuc în beneficiul primăriei Cantemir prejudiciul material de 133 de mii de lei, prejudiciu cauzat bugetului instituției prin mărirea plăților salariale pentru directorul întreprinderii „Apă Canal Cantemir”. „Cunoscând că pentru perioada activităţii pentru anii 2014-2016 nu avea împuternicirile consiliului orăşenesc Cantemir cu privire la aprobarea schemei de majorare a salariului angajaţilor întreprinderilor municipale fondate de către consiliu, depăşindu-şi atribuţiile de serviciu prin stabilirea numitului Lupaşcu Vasile salariul de funcţie majorat în calitate de administrator ÎM „Apă-Canal Cantemir”, a constatat Judecătoria Cahul.