Principală  —  Ştiri   —   Poliția condamnă acuzațiile Irinei Vlah…

Poliția condamnă acuzațiile Irinei Vlah după ce candidata la prezidențiale a declarat că nu i-ar fi permis accesul la propriul eveniment de lansare în campania electorală

Pe 29 septembrie, candidata la prezidențiale Irina Vlah a acuzat poliția că nu i-ar fi permis accesul la propriul eveniment de lansare în campania electorală care urma să aibă loc în satul Naslavcea, raionul Ocnița. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a candidatei. Poliția a reacționat în scurt timp la acuzațiile concurentei politice.

Irina Vlah, candidată independentă la funcția de Președinte al Republicii Moldova, acuză Poliția că i-ar fi îngrădit accesul la evenimentul său de lansare oficială în campania electorală, care urma să aibă loc astăzi în satul Naslavcea.

Frica de pierderea iminentă a puterii o împinge pe Sandu să recurgă la provocări. Astăzi, la ordinul ei, poliția a împiedicat lansarea campaniei mele electorale. Evenimentul trebuia să aibă loc pe platforma de observație „Inima Nistrului” din apropierea satului Naslavcea, însă poliția nu mi-a permis accesul mie și celor câteva sute de oameni veniți să mă susțină”, scrie candidata într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după lansarea acuzațiilor, Poliția a reacționat cu un răspuns prin care condamnă acuzațiile Irinei Vlah și le califică drept manipulatorii.

 „În legătură cu acuzațiile aduse Poliției de către un concurent politic, potrivit căruia i s-ar fi îngrădit dreptul de a-și lansa campania electorală, eveniment care urma să se desfășoare la Naslavcea, Poliția Națională condamnă aceste acuzații pe care le califică drept nefondate, manipulatorii și de denigrare”, transmite poliția.

 „Poliția nu a intervenit și nu a avut comunicare cu persoanele aflate acolo. Mai mult, îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că “ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului. Solicităm actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea Poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția noastră pentru a obține dividende electorale”, au transmis autoritățile.

În urma acesteai situații și Poliția de Frontieră a venit cu precizări în scop de informare a cetățenilor.

„Poliția de Frontieră informează că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil. De asemenea, persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces. Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp pentru a evita orice inconveniențe.”

„Referitor la acuzațiile de restricționare a accesului în zonă de către persoane din mediul politic, Poliția de Frontieră nu comentează, dar precizează că toți cetățenii sunt egali în fața legii și toate procedurile se aplică în mod egal. Respectarea legislației și a procedurilor este esențială pentru siguranța și ordinea în zona de frontieră”, mai adaugă PF.

Mai multe informații despre candidată citiți aici:

Irina Vlah – Ziarul de Gardă (zdg.md)