Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ploaie, ninsori și lapoviță în…

Ploaie, ninsori și lapoviță în țară: Recomandările Poliției pentru șoferi

În contextul în care pe teritoriul republicii se înregistrează ninsori, lapoviță și ploi, Poliția vine cu câteva recomandări pentru șoferi, dar și pentru pietoni, pentru a circula în siguranță.

„Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic”, atenționează oamenii legii într-un comunicat.

Potrivit sursei, în contextul unui trafic aglomerat, lapoviţa poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. „Păstraţi-vă calmul, fiți înțelegători şi nu blocaţi intersecţiile”, îndeamnă Poliția.

Totodată, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

„Polițiștii sunt în trafic, pentru siguranța dumneavoastră. În situații de urgență, apelați 112”, conchide Poliția.

Meteorologii au prognozat încă de la mijlocul săptămânii că primii fulgi din acest sezon rece se așteaptă să cadă în acest weekend, 18-19 noiembrie 2023.

Totodată, potrivit site-ului gismeteo.md, de pe 19 noiembrie temperaturile scad. Astfel, termometrele vor arăta la începutul săptămânii viitoare maxime de +2…+4  °C, în timp ce noaptea ne așteaptă minime de -1…-5  °C.