Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste o mie de persoane…

Peste o mie de persoane au fost rănite în Liban după ce pagerele lor au explodat. Reprezentant Hezbollah: în spatele exploziilor stă Israelul

Sursa: Reuters

Trei persoane au fost ucise și peste o mie au fost rănite, inclusiv luptători Hezbollah, când pagerele acestora au explodat în Liban, a declarat pentru Reuters o sursă din Liban.

Mai multe persoane au declarat pentru The Wall Street Journal că membrii Hezbollah au primit un transport de pagere în ultimele zile. Potrivit unui reprezentant al grupului, sute de luptători au folosit astfel de dispozitive, el consideră că un program ar putea cauza supraîncălzirea și explozia dispozitivelor. El a adăugat că unii membri ai grupului au simțit că pagerele se încălzesc și au reușit să scape de ele înainte ca acestea să explodeze.

Un reprezentant al Hezbollah, vorbind sub rezerva anonimatului, a sugerat că serviciile de informații israeliene se aflau în spatele exploziilor de pager, care ar fi putut folosi viruși sau ar fi putut instala explozivi în dispozitive. El a adăugat că detonarea gadgeturilor a fost „cea mai mare breșă de securitate” pe care Hezbollah a suferit-o în conflictul său de aproape un an cu Israelul.

Două surse de securitate libaneze au declarat pentru Reuters că printre morți se numără doi soldați și o minoră.