Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste jumătate de milion de…

Peste jumătate de milion de lei – avere nejustificată identificată de ANI la un fost funcționar al Serviciul Vamal

Foto: Emerging Europe

Fostul funcționar al Serviciului Vamal, Sergiu Ciuntu, care a activat în perioada 2010 – 2022, a fost identificat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu avere nejustificată în valoare de peste jumătate de milion de lei, potrivit unui comunicat.

Inspectorul de integritate afirmă că a verificat modificările patrimoniale în privința lui Sergiu Ciuntu și a membrilor familiei sale pentru perioada 01.08.2016 – 29.04.2022.

Respectiv, în cadrul procedurii de control s-a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime totală de 571 466 lei, în anul fiscal 2020, la data de 14.11.2020, între averea dobândită și veniturile obținute în aceeași perioadă, potrivit ANI.

Totodată, conform ANI, actul de constatare emis se transmite către Serviciul Fiscal de Stat, iar prezenta cauză se transmite spre examinare instanței de judecată competente, în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, cu excepția funcțiilor elective și va fi înscrisă în Registrul interdicțiilor, se arată în comunicatul ANI.

Subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare la Curtea de Apel Chișinău.