Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 500 de studenți chinezi…

Peste 500 de studenți chinezi care învață la Harkov vor fi transferați la Universitatea de Stat din Moldova

Foto: Universitatea de Stat din Moldova

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță inițierea unor programe comune de studii cu Universitatea Națională „V. N. Karazin” din Harkov, Ucraina, în cinci domenii. Astfel, circa 600 de studenți vor fi transferați de la instituția din Ucraina la Universitatea de Stat din Moldova.

Pe 4 iunie ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a avut o întrevedere cu rectorul Universității Naționale „V. N. Karazin” din Harkov, Tetyana Kaganovska. La întâlnire au mai participat rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov, dar și alți reprezentanți ai celor două instituții.

Potrivit MEC, la întrevedere s-a discutat despre posibilitatea transferării la Universitatea de Stat din Moldova a circa 600 de studenți străini care învață la Universitatea din Harkov, pentru a le asigura acestora condiții sigure de instruire, dar și despre inițierea unor programe comune de studii în domeniile: științe ale educației, drept, științe economice, tehnologii ale informației și comunicațiilor.

De asemenea, oficialii s-au referit și la posibilitățile de participare a cercetătorilor moldoveni și ucraineni în proiecte internaționale comune de cercetare.

Universitatea de Stat din Moldova a specificat că a inițiat procedurile privind continuarea studiilor, la cinci programe, oferite pentru aproximativ 500 de studenți chinezi, care doresc să urmeze studiile la programele comune oferite de USM și Universitatea Națională V.N. Karazin.

„Studenții din China urmează să vină la USM, începând cu luna septembrie a acestui an. Ei vor studia trei specialități de studii economice, un program de IT și unul – pedagogie. Cursurile vor fi predate în limba engleză, de către profesorii USM și cei de la Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkov. Studiile se vor desfășura în sălile de curs și laboratoarele USM”, se arată în comunicatul instituției.

Universitatea din Harkov este printre primele 750 de universități din lume, potrivit MEC.