Principală  —  Ştiri   —   Peste 50 de persoane au…

Peste 50 de persoane au murit, iar alte 150 au fost rănite în Coreea de Sud, după o busculadă de Halloween

Peste 50 de persoane au murit și alte 150 au fost rănite, în urma busculadei formate la o petrecere în aer liber, în capitala Seul, unde zeci de mii de oameni s-au înghesuit să petreacă primul Halloween fără restricții, după trei ani de pandemie.

Agenția de știri Yonhap citează serviciul național de urgență și anunță 59 de morți și 150 de răniți, în urma busculadei formate la o petrecere de Halloween, organizată în aer liber în capitala Seul. Inițial, salvatorii au anunțat că zeci de persoane au fost resuscitate, dar pentru că situația este în dinamică, nu au putut stabili imediat un bilanț, conform biziday.ro.

Serviciile de urgență au anunțat că sunt cel puțin 81 de cazuri de persoane care au „dificultăți de respirație” și este posibil ca mai multe dintre victime să fi decedat strivite de o mulțime mare care se împingea pe o stradă îngustă din zona Itaewon, cartier cunoscut pentru viața de noapte.

Busculada s-ar fi produs în apropierea hotelului Hamilton, un loc popular de petrecere din oraș.

Imagini apărute pe rețelele sociale arată cum mai multor oameni li se acordă primul ajutor pe stradă.

Presa locală relatase anterior că un număr mare de oameni se îndreptau către un bar din Itaewon după ce au auzit că o vedetă s-ar fi dus acolo, scrie „The Guardian”.