Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Apelul primăriței de Trușeni, după…

Apelul primăriței de Trușeni, după ce peste 20 de persoane din comună sunt documentate pentru că și-ar fi vândut votul. „Toți vor fi identificați și documentați”

Sursa foto: Radio Chișinău

Primărița comunei Trușeni, Viorica Beregoi, spune că în ultimele zile în localitatea pe care o conduce au fost documentate peste 20 de persoane care ar fi luat bani pentru a vota într-un anumit fel la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie.

Potrivit primăriței, majoritatea persoanelor documentate colaborează cu ancheta.

„(…) Majoritatea celor vizați colaborează cu ancheta și oferă informații care pot servi drept probatoriu, iar în acest mod toți vor fi identificați și documentați”, a scris Primărița comunei Trușeni, Viorica Beregoi, pe Facebook.

În acest context, Beregoi a îndemnat cetățenii să nu-și vândă votul.

Dacă pentru luna septembrie oamenii legii au documentat transferul a circa 15 milioane de dolari, în luna octombrie ar fi vorba despre peste 24 de milioane de dolari pentru influențarea rezultatelor scrutinului electoral. Din luna aprilie a acestui an, în R. Moldova aproape 140 de mii de persoane și-au făcut conturi la banca rusească PSB, dar banii ar fi ajuns la mult mai multe persoane, utilizatorii conturilor fiind intermediari. Informațiile au fost comunicate de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, la un briefing de presă.

Cum (nu) reacționează organele de drept, după peste 36 de ore, la declarațiile Maiei Sandu despre cumpărarea a 300 de mii de voturi

După mai mult de 4 zile de la declarația președintei Maia Sandu, candidată pentru un nou mandat, despre cumpărarea a 300 de mii de voturi și „frauda fără precedent”, instituțiile de drept ale statului, care anterior au anunțat că cercetează coruperea alegătorilor înainte de scrutinele din 20 octombrie, nu au venit cu mai multe informații.