Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 2 400 de pachete…

Peste 2 400 de pachete de țigări, identificate la postul vamal Sculeni: preliminar, urmau să fie transportate în scopul comercializării pe piața neagră a UE

Sursa foto: Serviciul Vamal

Inspectorii postului vamal Sculeni au identificat peste 2 400 de pachete de țigări, transportate într-un automobil de model „Toyota Previa” ce se deplasa din R. Moldova spre România, anunță Serviciul Vamal.

Potrivit comunicatului instituției, șoferul, un conațional în vârstă de 54 de ani, a spus că nu transportă bunuri necesare de a fi declarate.

În rezultatul controlului detaliat al inspectorilor postului vamal, în conlucrare cu ofițerii Departamentului antifraudă și conformare, în podeaua și în alte locuri special adaptate din mijlocul de transport au fost depistate 2 416 pachete de țigări, tăinuite în scopul transportării ilicite.

„Preliminar a fost stabilit că țigările erau transportate în scopul comercializării pe piața neagră din Uniunea Europeană”, se precizează în comunicat.

Mijlocul de transport și țigările depistate au fost ridicate în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei, iar investigațiile pe caz continuă.