Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 10 persoane au decedat…

Peste 10 persoane au decedat și aproape 80 au avut nevoie de tratament din cauza unui incendiu izbucnit în sud-estul Turciei

Incendiu în provincia Canakkale, Turcia, 18 iunie 2024. Foto: Sercan Ozkurnazli/Dia images via Getty Images

11 persoane și-au pierdut viața și 78 de persoane au avut nevoie de tratament după un incendiu care a izbucnit joi seara, 20 iunie, în orașele Diyarbakır și Mardin din Turcia. Informațiile au fost comunicate vineri seara, 21 iunie, de către Ministerul Sănătății al Turciei, Fahrettin Koca, într-o postare pe platforma X.

Potrivit ministrului, cinci pacienți sunt intubați și însă o persoană se află în secția de terapie intensivă. În total, 6 pacienți mai primesc tratament în spitale turcești.

„Din cauza incendiilor, la fața locului au fost repartizate 24 de Ambulanțe și 3 Echipe UMKE din Diyarbakır și 15 Ambulanțe și 4 Echipe UMKE din Mardin. După cum se știe, incendiile au fost stinse de către unitățile de resort, iar eforturile de răcire continuă”, precizează acesta.

Ministrul Justiției, Yilmaz Tunc, a declarat că autoritățile au lansat o anchetă privind cauza incendiului.

În Grecia, țară vecină, autoritățile au evacuat mai multe sate din sudul regiunii Peloponez din cauza incendiilor de vegetație, scrie AP.