Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții la Bălți. Două persoane,…

Percheziții la Bălți. Două persoane, dintre care un funcționar public, reținute într-un dosar de trafic de influență

Foto: CNA

Un intermediar și un funcționar public au fost reținuți, în această dimineață, de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii municipiului Bălți, într-un dosar în care sunt cercetați pentru trafic de influență, se arată într-un comunicat CNA.

Potrivit materialelor cauzei penale, bănuiții ar fi pretins și primit 1 500 de euro de la denunțător în schimbul influențării unor funcționari din cadrul Secției Înmatriculare Vehicule și Documentare a Conducătorilor Auto Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere. După ce nu și-ar fi onorat promisiunea, aceștia au decis să returneze suma primită – fapt documentat de CNA în cadrul cauzei penale.

În dimineața zilei de 19 septembrie, ofițerii CNA sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Bălți au operat percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților. De la fața locului au fost ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv purtători de informații și mai multe seturi de acte ale candidaților la perfectarea permiselor de conducere cu sume de bani atașate.

CNA a transmis cu convorbirea dintre solicitantul de permis și bănuit.

„C.M: 800?
C.N: Nu. 500.
C.M: 500?
C.N: Da, 1500.
C.M: 1500, … 800 …
C.N: Na!
C.M: Vseo.
C.N: (…) Când dumneavoastră ați zis 1800, da eu… Ați zis pe urmă că 800. Dar eu am zis
deja voi spune pe urmă…
C.M: Aa…
C.N: 500 numai?
C.M: A, da.
C.N: 1500.
C.M: A da, da, da.
C.N: O mie ne-ați dat și iată încă 500”.

Ambele persoane au fost reținute pentru 72 de ore.