Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PCRM și-a anunțat candidata la…

PCRM și-a anunțat candidata la alegerile din noiembrie pentru funcția de primar al orașului Chișinău

Sursa foto: PCRM/ Facebook

Diana Caraman este candidata Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) pentru funcția de primar a municipiului Chișinău în cadrul alegerilor locale generale, care se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023. Anunțul a fost făcut de formațiune pe pagina lor oficială.

Potrivit CV-ului de pe site-ul parlamentului, Diana Caraman este licențiată în științe economice, studiile și le-a făcut la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM). La aceeași instituție a făcut și studiile de master în științe economice.

La moment, Caraman este deputată în Parlament, secretara Comitetului Central al PCRM și prim-secretara comitetului municipal al partidului din capitală.

CV Caraman Diana by Ziarul de Gardă on Scribd

Pe 9 august 2023, Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile locale generale stabilite pentru data de 5 noiembrie 2023. Lista include 60 de formațiuni politice.

Pe 7 august 2023 a început perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023.

Perioada de desemnare și înregistrare a candidaților va începe pe 6 septembrie, iar campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.

Până în prezent, pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și-au anunțat intenția de a participa la scrutin mai multe persoane, printre care candidații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Platformei Demnitate și Adevăr (DA) și a Partidului Social Democrat European (PSDE).

În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi.