Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Patru persoane și trei companii,…

Patru persoane și trei companii, excluse de SIS din lista persoanelor asociate cu Plahotniuc, Șor și Andronachi – Rise Moldova

Colaj ZdG

Serviciul de Informații și Securitate a exclus patru persoane şi trei companii din lista persoanelor în privința cărora există probe, informații documentate că sunt asociate lui Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi şi Ilan Șor, scrie Rise Moldova.

Printr-un Ordin emis pe 10 septembrie, SIS a exclus din lista persoanelor asociate cu Vladimir Andronachi, pe Dumitru Ciobu şi Iurie Cramarenco, dar şi companiile Ex-Stone SRL şi ADM-Eximcom SRL.

Din lista persoanelor asociate cu Vladimir Plahotniuc a fost exclusă Lidia Cucoş, fosta administratoare a Fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, iar din lista persoanelor asociate cu Ilan Şor – Stanislav Martînov şi compania Maltel-Plus SRL.

Captură de ecran: Rise Moldova

Este prima modificare semnificativă a acestei liste făcute publice la începutul acestui an de către SIS şi care includea până la începutul lunii septembrie – 290 de persoane fizice şi 238 de companii şi organizaţii, asociate cu subiecții sancțiunilor internaționale – Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon, Vladimir Andronachi, Grigore Caramalac și Igor Ceaika, notează Rise Moldova.

SIS nu a oferit o explicaţie a motivelor ce au dus la această modificare a listei, dar mai multe persoane din ea au contestat în instanță legalitatea includerii în acest document.