Principală  —  Ştiri   —   Patru bărbați sunt în arest…

Patru bărbați sunt în arest preventiv. Ar fi crescut și vântul droguri estimate la 2,5 milioane lei

Sursă foto: border.gov.md

Patru persoane din Chișinău și sudul țării, cu vârste cuprinse între 34 și 45 de ani, au fost reținute de ofițerii antidrog pentru faptul că ar pus în circulație droguri de circa două 2,5 milioane de lei. Operațiunea a fost desfășurată de ofițerii antidrog ai Poliției de Frontieră, de comun cu Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care au anunțat despre captura de droguri la Chișinău, Comrat, Basarabeasca și Leova, într-un comunicat de presă.

Polițiștii anunță că doi chișinăuieni au fost reținuți în flagrant. Cei doi ar fi vândut repetat droguri unui agent sub acoperire, iar ceilalți doi, de la sudul țării, pentru cultivarea plantelor pe care le transmiteau spre comercializare.

Conform ofițerilor, plantele de marijuana erau cultivate atât în sere, cât și în locații adaptate acestui scop în fâșiile forestiere, lângă frontieră. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și semințe feminizate de canabis, modificate genetic pentru facilitarea cultivării, aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană.

Cei patru ar fi angajați oficial, un bărbat este tehnician dentar, altul bucătar într-un restaurant, al treilea specialist IT și ultimul este inculpat într-o altă schemă de trafic de droguri deferită justiției de procurorii PCCOCS.

La solicitarea PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar investigațiile continuă.