Principală  —  IMPORTANTE   —   PAS va avea un nou…

PAS va avea un nou deputat. CEC a inițiat procedura de validare a mandatului

Sursa: Captură foto PAS/ Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) va propune Curții Constituționale (CC) să valideze mandatul de deputat al candidatului supleant, Nicolae Plămădeală, de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Comisia anunță că a luat act de cererea de demisie a deputatei Mariana Lucrețeanu din partea aceluiași partid politic.

Aceasta a fost eliberată din funcție după ce a fost numită în funcția de secretară de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Lucrețeanu a absolvit Universitatea Politehnică din București și deține un masterat în dezvoltarea afacerilor și relații externe. Are experiență în gestionarea proiectelor în domeniul migrației și muncii în țările Uniunii Europene și din Comunitatea Statelor Independente. Din 2023, în calitate de deputată în Parlamentul R. Moldova, a cooperat cu MAI pentru „soluționarea problemelor legate de migrație și refugiați, conducând ședințe de discuții și grupuri de lucru pentru actualizarea legislației și îmbunătățirea sistemului de gestionare a migranților”, conform unui comunicat al MAI.

Nicolae Plămădeală este de profesie inginer mecanic. Acesta este candidatul supleant cu numărul 86 de pe lista PAS.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral.