Participă la maratonul Race for the Cure, în semn solidaritate cu femeile care luptă cu cancerul mamar în R. Moldova
Puteți parcurge 2,5 sau 5 km la ediția din acest an a Race for the Cure® (Cursa pentru Vindecare, n.r.), un eveniment caritabil de talie europeană, de alergare și mers pe jos, care onorează pacienții cu cancer de sân și prin intermediul căruia comunitatea Run Pink Moldova celebrează Octombrie Roz, luna dedicată, pe plan mondial, cancerului de sân.
„Am fondat comunitatea Run Pink Moldova în 2016”, povestește Adriana Rotaru stabilită în Belgia, „alături de alte femei din diasporă pentru a susține și fi aproape de femeile ce luptă cu cancerul mamar (și nu doar). Printre activitățile comunității se numără șase maratoane de caritate, colectarea de cosițe și confecționarea de peruci din păr natural, organizarea a trei tabere de recuperare pentru femei, consultații gratuite la medici mamologi, oferirea de peruci, proteze, lenjerie și accesorii pentru femeile ce trec prin tratament și după tratament”.
În acest an are loc a șasea ediție a maratonului de caritate Race for the Cure, la care doritorii pot participa indiferent de unde se află. „Noi folosim oportunitățile erei digitale pentru a organiza un eveniment la scară internațională – așadar toți concetățenii noștri de acasă și din diasporă se pot alătura cauzei din confortul și siguranța orașului și țării în care se află”, explică Dorina Baltag, inițiatoare taberelor de recuperare Run Pink.
Pentru a încuraja participarea la cursa din acest an, instructoarea de yoga sud coreeană și mentor la taberele de recuperare Run Pink Moldova, Cătălina Bojescu povestește despre beneficiile alergatului din propria experiență.
„Alergatul contribuie la eliminarea tensiunii, astfel oferind creierului și corpului un sentiment de eliberare. În timpul procesului de alergare învățăm să fim prezenți, să ne observăm și să ne conectăm cu sinele. Plăcerea de a alerga o descopăr din primii pași, când ies afară la prima oră, în care mă simt în armonie cu natura. Îmi deconectez gândurile la ce voi face astăzi și mă conectez la sunetele din jurul meu, astfel îmi relaxez mintea și las corpul să fie ghidat de mișcare. Un zâmbet larg pe față și o dispoziție bună pentru o zi sunt rezultatul a 30 de minute de alergat dimineața – timpul petrecut cu mine însămi”, zice Cătălina.
Cum te poți implica și tu?
- Te poți alătura sau sponsoriza cu o donație echipa Run Pink Moldova (cod – B2F8EF10) aici: www.raceforthecure.eu/fr/Teams/Team/Id/761
- Alege ziua în care vei merge sau alerga – între 26 septembrie și 10 octombrie, inclusiv.
- Alege dacă te plimbi/alergi 2,5 sau 5 km.
Alergatul se poate practica la orice vârstă, dacă nu există restricții din punct de vedere medical. Această activitate este binevenită de a fi practicata atât solo, cât și în grup, unde este prezent spiritul de echipă și buna dispoziție.