Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Parlamentul a votat în lectură…

Parlamentul a votat în lectură finală, „măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale”

Sursa: contabilsef.md

Parlamentul a votat în lectură finală, măsuri de eficientizare pentru parcurile industriale din Moldova, cu scop de atractivitate pentru mediul de afaceri, pentru a stimulata producția, vânzările și veniturile din taxe, contribuind la creșterea industriei locale, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Proiectul aprobat reprezintă o acțiune, care face parte din Programul național de dezvoltare industrială 2024-2028. Ministerul a precizat că „eficientizarea parcurilor industriale este un proces important pentru dezvoltarea economică a R. Moldova, cu mai multe investiții și crearea mai multor locuri de muncă”.

„Printre măsurile de eficientizare, pot fi enumerate: crearea parcurilor industriale pentru companii cu potențial de creștere și inovație, iar cele existente vor fi modernizate și optimizate, introducerea categoriilor de parcuri industriale (A, B și C), cu reguli specifice pentru fiecare, reglementarea facilităților oferite companiilor care activează în zonele industriale, crearea drepturilor și obligațiilor companiilor administratoare și a rezidenților zonelor industriale, stabilirea cerințelor mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți, stabilirea regulilor clare pentru terenurile eligibile pentru a deveni platforme de investiții”, comunică Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.