Principală  —  IMPORTANTE   —   Până la ora 17:00, în…

Până la ora 17:00, în capitală au votat circa 285 de mii de oameni, iar cel mai activ sector este Centru

La ora 17:00, în municipiul Chișinău la vot au fost prezenți 285 de mii de cetățeni, ceea ce constituie circa 43% din numărul celor înscriși. Cel mai mare procent din cei care și-au exercitat dreptul la vot sunt din categoria de vârstă între 56 și 65 de ani.

Conform datelor CEC, 56% dintre cei care au votat sunt femei, iar 44% sunt bărbați, iar cel mai activ sector al capitalei este Centru, unde au votat circa 45%.

În briefingul de presă organizat de Comisia Electorală Centrală (CEC), organizat la ora 15:00, conform ultimelor informații, până la această oră și-au exercitat votul 1,14 de milioane de oameni, ceea ce constituie peste 39% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. În comparație cu anul 2020, la aceeași oră la alegerile prezidențiale au votat circa 33% din numărul total al acestora.

Până la ora 16:30, la secțiile deschise în afara R. Moldova au votat circa 151,5 mii de cetățeni. Anterior, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă a mulțumit moldovenilor de peste hotare care participă la vot. Detalii aici.

Peste 12 mii de cetățeni din stânga Nistrului au votat până la ora 16.30 la alegerile prezidențiale, arată datele Comisiei Electorale Centrale (CEC). Reportera ZdG prezentă la câteva secții de votare deschise pentru locuitorii regiunii transnistrene a constatat că aceștia luau, de cele mai multe ori, câte un singur buletin de vot, cel pentru alegerile prezidențiale. Detalii aici.