Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Pagina web a Registrului de…

Pagina web a Registrului de stat al actelor juridice poate fi din nou accesată

Foto: bizlaw

Pagina web a Registrului de stat al actelor juridice a fost securizată, fiind din nou posibilă accesarea platformei. Anunțul a fost făcut de către ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, într-o postare pe Facebook.

Potrivit șefei minsiterului de Justiție, în contextul amenințărilor cibernetice care în ultima perioadă au devenit tot mai complexe și sofisticate și pun la încercare stabilitatea și securitatea informațiilor guvernamentale, Agenția Resurse Informaționale Juridice a lansat un nou parteneriat strategic cu Agenția pentru Securitate Cibernetică, scopul fiind anume fortificarea măsurilor de securitate pentru infrastructura Ministerului Justiției.

„O primă realizare a fost securizarea site-ului https://legis.md. În prezent, toate restricțiile de acces au fost eliminate și platforma este din nou disponibilă pe internet, indiferent de locația de unde este accesată”, a scris Veronica Mihailov-Moraru.

Registrul actelor juridice al R. Moldova este o bază de date juridice, unde pot fi căutate actele juridice din țară. Formularul de căutare permite selectarea actelor după o serie de criterii, cum ar fi denumirea organului emitent, denumirea actului, numărul actului, data adoptării și data publicării.