Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Orban, Lukașenko și alți lideri…

Orban, Lukașenko și alți lideri politici, felicitați de Putin cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Președinta R. Moldova, Maia Sandu, NU se numără printre aceștia

Sursa foto: Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat liderii mai multor țări cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Printre aceștia, însă, nu se numără șefa statului, Maia Sandu, potrivit comunicatului publicat de aparatul prezidențial al Federației Ruse.

Putin a transmis urări inclusiv liderilor din Belarus, Armenia, Azerbaidjan, China, India, Turcia, Siria, Brazilia, Venezuela, Cuba și Nicaragua. Pe listă nu figurează niciun lider occidental, iar dintre colegii săi europeni, acesta a adresat felicitări doar președintelui Serbiei, Aleksandar Vučić, și premierului Ungariei, Viktor Orbán.

De asemenea, Vladimir Putin l-a felicitat pe Papa Francisc, dar și pe mai mulți foști șefi de state și guverne străine, printre care fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și fostul cancelar german Gerhard Schröder.

Printre politicienii felicitați nu se numără lideria R. Moldova, Maia Sandu, și nici președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.