Principală  —  Ştiri   —   Operatorul unei instituții media, stropit…

Operatorul unei instituții media, stropit cu „agheasmă” de un participant al protestului împotriva Marșului Pride 

Sursă: agora.md

Operatorul Agora, Vasile Frecauțan, ar fi fost intimidat de un manifestant, venit în centrul capitalei să protesteze împotriva organizării Marșului Pride duminică, 16 iunie, transmite instituția media. Acesta a fost stropit cu un lichid, care ar fi agheasmă, în timp ce filma manifestația.

Potrivit redacției, operatorul s-a apropiat de manifestanții de la monumentul lui Ștefan cel Mare. Aceștia au venit cu mai multe cruci și cântau rugăciuni. În timp ce filma, jurnalistul a fost stropit cu un lichid dintr-un recipient.

Eram în centrul capitalei, în apropierea monumentului lui Ștefan cel Mare, veneam de la marșul organizat de comunitatea LGBT+, acolo unde, împreună cu colega mea, am făcut o transmisiune LIVE. 

Pe drum, am observat o altă manifestație, unde se aflau mai multe persoane, care aveau cu ei cruci și icoane. Totodată, în același loc se aflau și alte persoane, care din ce am înțeles, participau la o altă manifestație. Dat fiind faptul că ei între ei comunicau agresiv, am considerat că este de interes public și am decis să filmez ceea ce se întâmplă acolo. 

Respectiv, un domn a fost stropit cu un lichid vizual asemănător apei, de către un alt domn, care, ulterior, văzând că filmez, m-a stropit  și pe mine. 

Domnul a refuzat să se prezinte, la solicitarea mea”, a declarat operatorul.

Redacția menționează că orice comportament agresiv, indiferent de ideile promovate, este condamnat.

„Astfel de incidente sunt inacceptabile și pot fi calificate drept o încercare de intimidare a jurnaliștilor”, scrie Agora.

Comunitatea LGBTQI+ din R. Moldova a organizat, duminică, 16 iunie, marșul „Moldova Pride”, în cadrul celei de-a 23-a ediție a Festivalului. Reporterii ZdG au anunțat că la marș sunt și un grup de contra-manifestanţi. Carabinierii și polițiștii au format un cordon în jurul protestatarilor, care se declară împotriva relațiilor dintre persoanele de același gen, punctează TV8.

În zonă și-au făcut apariția și simpatizanți ai blocului „Victorie”, creat de fugarul Ilan Șor. Echipați cu măști, costume de protecție și „dezinfectant”, aceștia au scandat împotriva comunității LGBTQI+ și a susținătorilor lor.