Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor…

Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor naufragiului din Grecia continuă. Numărul celor decedați a ajuns la 78

Operațiunile de căutare din Grecia au continuat și sâmbătă, 17 iunie, după ce o barcă de pescuit care transporta migranți s-a scufundat miercuri, 14 iunie, la sud-vest de orașul grecesc Pylos. 78 de persoane au murit, 104 au fost salvate, restul însă sunt date în căutare.

Barca, care călătorea din orașul Tobruk din Libia până în Italia, s-a răsturnat în largul coastei Greciei la începutul acestei săptămâni. Adevăratul bilanț al dezastrului nu a devenit încă clar, scrie CNN.

„Nu avem încă toate informațiile despre ceea ce s-a întâmplat, dar se pare că aceasta este cea mai mare tragedie pe care am văzut-o vreodată în Marea Mediterană”, a spus Comisara Europeană pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferință de presă la Bruxelles.

Rapoartele din presă susțin că numărul total de migranți la bordul navei a variat între 400 și 750, inclusiv aproximativ 100 de femei și copii.

Vineri, 71 de supraviețuitori au fost transferați din orașul-port Kalamata la o unitate pentru migranți din Malakassa, nordul Atticii. Aproximativ 21 de persoane sunt încă internate la spitalul general Kalamata.

Regiunea mediteraneană din apropierea Greciei este o rută cheie pentru migranții și refugiații care încearcă să fugă de conflictele politice din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.