Principală  —  Ştiri   —   ONU: Israelul riscă să rămână…

ONU: Israelul riscă să rămână fără drepturi ca urmare a „genocidului” comis în Fâşia Gaza

Sursa: Yuri Cortez / AFP

Israelul riscă să devină un stat „fără drepturi”, au avertizat luni experţi independenţi ai ONU, care au sugerat să se ia în considerare apartenenţa acestui stat la ONU, având în vedere „genocidul” comis în Fâşia Gaza, potrivit acestora, de către forţele israeliene, transmite AFP, scrie G4Media.

„Cred că este inevitabil ca Israelul să devină un paria în faţa agresiunii sale neîntrerupte împotriva Naţiunilor Unite şi a palestinienilor”, a declarat Francesca Albanese, raportor special al ONU pentru situaţia drepturilor omului în teritoriile palestiniene ocupate, în timpul unui briefing de presă la Geneva.

Francesca Albanese a acuzat în repetate rânduri Israelul de comiterea unui „genocid” în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Răspunzând jurnaliştilor într-o videoconferinţă, experta italiană s-a întrebat „dacă nu ar trebui să ne punem întrebări despre apartenenţa” la ONU,”faţă de care Israelul pare să nu aibă niciun respect?”.

George Katrougalos, raportorul special al ONU pentru promovarea unei ordini internaţionale democratice şi echitabile, a subliniat faptul că Israelul trebuie să respecte aceleaşi standarde ca toate ţările şi a condamnat atacurile repetate asupra oficialilor sau agenţiilor ONU care critică politica sa faţă de palestinieni.