Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O nouă performanță a sportivilor…

O nouă performanță a sportivilor moldoveni la Campionatul European de Haltere de la Chișinău

Alina Popescu a obținut încă o medalie de bronz pentru R. Moldova la Campionatul European de Haltere de la Chișinău. Sportiva a reușit să ridice la proba „smuls” 63 kg, clasându-se cu acest rezultat pe locul trei în limitele categoriei de 49 kg, anunță Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Alina Popescu este discipola Școlii Sportive din or. Nisporeni. „La victoria înregistrată de sportivă a contribuit primul antrenor, regretatul Gheorghe Brașoveanu, dar și antrenoarea actuală a sportivei Ecaterina Tretiacova”, transmite sursa sus citată.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a reamintit că intrarea la Campionatul European de Haltere este liberă și încurajează pe toți cei interesați de sport și de performanță să se alăture și să sprijine eforturile tinerilor sportivi.

R. Moldova este în premieră gazda Campionatului European de Haltere. Evenimentul se desfășoară în perioada 1-10 iulie, la Arena Chișinău, cel mai mare complex cultural sportiv din țară. Alături de 346 de sportivi și sportive din 37 de țări, la competiție participă și 168 de antrenori, 40 de arbitri internaționali, voluntari și membri ai staffului tehnic.