Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O nouă calificare la Jocurile…

O nouă calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Zalina Marghieva completează lotul R. Moldova

Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, ce urmează să înceapă la 26 iulie 2024. Ea a reușit această performanță cu ocazia Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 m la proba aruncarea ciocanuui și s-a clasat pe locul I.

Atleta moldoveană a doborât la turneul din Bulgaria recordul național la această proba, pe care îl deținea tot ea din 2019, cu rezultatul de 74.74 m, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Și fratele atletei, Serghei Marghiev, are șanse mari să reprezinte R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită poziției sale actuale din ierarhia mondială, de asemenea, la proba de aruncare a ciocanului, mai notează sursa citată.

Alți 12 atleți moldoveni s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris: Nichita Anastasia, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Dragutan, (lupte); Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olarasu (canoe); Dan Olaru (tir cu arcul); Alisa Glinka (echitație); Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere).