Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O moldoveancă, condamnată la 3…

O moldoveancă, condamnată la 3 ani de închisoare după ce a corupt un polițist de frontieră, împreună cu o cetățeancă a Ucrainei

Sursa foto: Poliția de Frontieră a R. Moldova

A fost stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 3 ani, cu suspendarea executării închisorii pe o perioadă de probațiune de 5 ani și amendă în mărime de 200 000 lei, pentru moldoveanca care a corupt împreună cu o cetățeancă a Ucrainei un angajat al Poliției de Frontieră. Sentința a fost anunțată pe 25 iulie 2023, transmite Procuratura Anticorupție (PA).

Potrivit materialelor, cetățeanca R. Moldova, împreună cu cetățeanca Ucrainei, a promis și transmis unui angajat al Poliției de Frontieră 500 de dolari pentru a permite scoaterea din R. Moldova a unui minor fără nici un act de identitate.

Urmărirea penală și judecarea cauzei în prezenta cauză penală a durat 5 luni, inculpata și-a recunoscut vina de comiterea faptei incriminate și, la cererea sa, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, nesolicitând administrarea de noi probe.

Cauza penală respectivă a fost disjunsă de către Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție din cauza penală de bază în luna februarie 2023, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a complicilor cetățencei Ucrainei, care a fost diferită justiției și condamnată la data de 19 aprilie anul curent la pedeapsa reală a închisorii pe un termen de 3 ani.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința acesteia, a fost înlocuită cu obligarea de nepărăsire a țării până la definitivarea sentinței.

Sentința va fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți pe motivul blândeții pedepsei penale aplicate.