Principală  —  IMPORTANTE   —   O femeie a decedat după…

O femeie a decedat după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada neregulamentar

Sursa foto: Poliția R. Moldova

O femeie în vârstă de 66 de ani a decedat după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada neregulamentar. Accidentul rutier s-a produs marți, 18 iunie, în jurul orei 10:15, în satul Frumușica din municipiul Chișinău.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 33 de ani, conducând o mașină de model Dacia Logan, în afara trecerii pietonale, a tamponat o femeie de 66 de ani, care, preliminar traversa carosabilul neregulamentar. În urma accidentului rutier, victima a fost transportată la spital, iar ulterior a decedat.

„Supus testului alcoolscopic s-a constatat că șoferul nu se afla în stare de ebrietate (…). Pietoni, atunci când traversați strada neregulamentar vă puneți viața în pericol. Reamintim:

– Traversați numai pe trecerile pentru pietoni și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră;

– Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;

– La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din ambele părți. Aveți grijă de viața voastră și a celor dragi”, se spune într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport soldat cu decesul unei persoane.