Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O companie aeriană cu fondator…

O companie aeriană cu fondator din R. Moldova va opera primul zbor direct Bucureşti – New York, după o pauză de 20 de ani

Compania HiSky va opera vineri, 7 iunie, de pe aeroportul Internaţional Henri Coandă, primul zbor direct din Bucureşti către Statele Unite ale Americii, după mai mult de 20 de ani, transmite Agerpres.

Aeronava HiSky, Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota companiei şi singura de acest tip înregistrată în România, este programată să decoleze la ora 08:30, pentru un zbor cu durata de 10 ore, cu destinaţia New York – JFK. 

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă şi retur, a anunţat operatorul aerian la finele anului trecut, după ce a primit din partea Departamentului Transporturilor din SUA autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinaţie. 

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic şi 1899 euro pentru clasa business.

Fondatorul companiei HiSky este Iulian Scorpan, care în 2023 a fost vizat în cauza penală trimisă în judecată, în care este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, când avea funcția de director general a Întreprinderii de Stat, „Air Moldova”.

Directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, trimiși în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu