Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O bază aeriană americană din…

O bază aeriană americană din Irak a fost atacată cu rachete Katiușa. Cinci militari au fost răniți

Foto: Reuters

În Irak, o bază aeriană americană a fost atacată cu rachete Katiușa, scrie Reuters cu referire la oficiali americani care au dorit să rămână anonimi. În timpul atacului, cinci militari americani au fost răniți.

Surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene au declarat agenției că baza aeriană a fost atacată de două rachete trase din lansatoare de rachete multiple sovietice Katiușa.

Potrivit oficialilor americani, unul dintre militarii americani a fost grav rănit. O sursă a adăugat că personalul bazei evaluează pagubele după atac.

Reuters subliniază că Irakul este unul dintre puținii aliați atât ai Statelor Unite, cât și ai Iranului în același timp. Țara are 2 500 de militari americani staționați acolo, precum și miliții susținute de Iran.

SUA a atacat săptămâna trecută în Irak persoane despre care oficialii americani cred că erau insurgenți, care se pregăteau să lanseze drone și care reprezentau o amenințare pentru forțele americane și ale coaliției, mai notează Reuters.

Țările din Orientul Mijlociu se pregătesc pentru un posibil nou val de atacuri din partea Iranului și a aliaților săi, după ce liderul Hamas Ismail Haniyeh a fost ucis la Teheran, iar comandantul Hezbollah Fuad Shukr a fost ucis la Beirut, stârnind temeri că conflictul din Fâșia Gaza va escalada într-un război mai amplu în Orientul Mijlociu.