Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O asociație din diaspora lansează „Taxi…

O asociație din diaspora lansează „Taxi social”, proiect care le va permite celor de acasă să se deplaseze mai ușor la unități de primă necesitate 

Proiectul pilot „Taxi social” este lansat în raionul Criuleni, iar serviciile acestuia vor putea fi utilizate pentru deplasări la spitale, farmacii sau rezolvarea unor probleme urgente la instituţiile statului, cum ar fi primărie, asistenţă socială, oficiul cadastral. Inițiativa aparține AO „Help”, fondată de Viorica Țîmbalari, o moldovenacă stabilită în Franța.

„Taxi social” lucrează de luni până duminica, de la 8.00 la 20.00 și de serviciile respective pot beneficia toți locuitorii satelor din Criuleni, care consideră că au nevoie și au încheiat un contract de prestări servicii în prealabil.

Persoanele cu necesități speciale, precum și pensionarii singuri care au dificultăți de deplasare, vor beneficia de acest serviciu gratuit.

Publicată de Viorica Țîmbalari pe Marţi, 5 ianuarie 2021

Asistentul din cadrul Asociației nu numai ca va transporta beneficiarii din punctul A în B, dar și îi va însoți acoclo unde au nevoie să meargă. Organizatorii speră ca acest proiect să le ofere posibilitatea celor plecați peste hotare de a ameliora existența moldovenilor rămași acasă.