Numele magistratului în privința căruia CSM, la cererea procurorului general, a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale
Luni, 2 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat sesizarea procurorului general, Ion Munteanu, privind eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale în privința unui judecător. Potrivit surselor ZdG, este vorba despre magistratul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, Igor Pulbere.
UPDATE 12:46 Potrivit unui comunicat emis de CSM, judecătorul este bănuit de includerea unor date incomplete sau false, precum și de neincluderea unor date în declarația de avere și interese personale.
În urma examinării în ședință închisă și a deliberărilor, membrii CSM au admis, cu 5 voturi por și 2 contra, sesizarea procurorului general și au dat acordul pentru inițierea urmăririi penale în privința lui Pulbere, în baza articolului 352 prim., aliniat 2 din Codul Penal, pentru fals în declarații. Hotărârea poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de 30 de zile.
Igor Pulbere și-a început activitatea în august 2009 în calitate de secretar în cadrul Biroului notarului privat Pulbere Vera. În 2010 a fost transferat în funcția de consilier juridic în cadrul aceluiași birou, iar peste doi ani, tot acolo, a devenit notar stagiar. În 2013 acesta a devenit consilier juridic.
Din aprilie 2016 a ocupat funcția de asistent judiciar în cadrul Curții de Apel Chișinău. Peste doi ani, prin decretul președintelui R. Moldova, Pulbere este numit judecător la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, pe un termen de cinci ani.
Igor Pulbere este judecătorul care în iunie 2024 a admis parțial o altă plângere a ex-președintelui Curții de Conturi (CC), Marian Lupu, în litigiul împotriva fostei sale subordonate, Tatiana Vozian, care l-a învinuit că i-ar fi făcut avansuri sexuale și a obligat-o pe Vozian să-i achite lui Lupu un prejudiciu moral de 20 de mii de lei, dar și 10 mii de lei, banii cheltuiți de reclamant pentru serviciile unui avocat.