Principală  —  IMPORTANTE   —   Numele celor trei „lideri raionali”…

Numele celor trei „lideri raionali” ai lui Șor, reținuți de oamenii legii

Colaj ZdG

Alexei Vasilean, Ianec Sovescu și Ionel Ojoc sunt, potrivit surselor ZdG, cei trei lideri teritoriali, reținuți pe 10 octombrie de oamenii legii pentru 72 de ore în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, spălare de bani, coruperea electorală și crearea unei organizații criminale, care ar fi condusă de condamnatul fugar Ilan Șor.

Alexei Vasilean a fost anterior președintele raionului Drochia. În mai 2023, acesta a părăsit Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) alături de câțiva primari din raion și consilieri raionali și s-a alăturat formațiunii politice „Renaștere”.

Sursa foto: Alexandr Nesterovschi/ Facebook

Ionel Ojoc a fost candidatul partidului „Șor”, declarat neconstituțional, pentru funcția de primar  al comunei Moara de Piatra, raionul Drochia, pentru alegerile locale noi din 29 mai 2022.

„Am fost desemnat de echipa Partidului „ȘOR” în calitate de candidat pentru funcția de primar al comunei Moara de Piatră, ceea ce reprezintă o onoare pentru mine. (…) În spatele meu se află o echipă puternică și de încredere pe care mă bazez, care lucrează pentru oameni și își îndeplinește angajamentele promise. Pentru toate astea, însă, în data de 29 mai, vă îndemn să faceți o alegere înțeleaptă. Sunt pompier de profesie, am salvat multe vieți și voi salva și Moara de Piatră”, a menționat Ionel Ojoc când s-a lansat în campania electorală pentru scrutinul din 2022.

Foto: partidulsor.com

Savescu Ianec la fel s-a vrut primar. Acesta a candidat din partea partidului „Șor” pentru funcția de primar la Șuri, raionul Drochia, în cadrul alegerilor din 5 noiembrie 2023.

Oamenii legii au efectuat, în perioada 8-10 octombrie 2024, 115 percheziții la „liderii raionali, președinți de sector și activiști” în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, spălare de bani, coruperea electorală și crearea unei organizații criminale, care ar fi condusă de condamnatul fugar Ilan Șor, conform unui comunicat de presă emis de Procuratura Anticorupție (PA). Trei lideri teritoriali au fost reținuți pe un termen de 72 ore.