Principală  —  Ştiri   —   „Nu ar fi corect față…

„Nu ar fi corect față de alte formațiuni politice”. Igor Grosu, întrebat dacă președinta Sandu se va implica în eventuale campanii electorale alături de PAS

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, este de părere că șefa statului Maia Sandu, care a renunțat la statutul avut în cadrul formațiunii politice, nu trebuie să candideze pe listele partidului la eventualele alegeri parlamentare anticipate. Mai mult, Grosu spune că nu ar fi corect în raport cu celelalte partide dacă Sandu ar face campanie electorală pentru PAS.

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la N4, dacă președintele Maia Sandu va candida la funcția de deputat pe listele PAS la eventualele alegeri parlamentare anticipate, Igor Grosu a opinat că aceasta este „un președinte al tuturor” și nu ar trebui să facă asta.

„Trebuie să ne conducem de lege. Dumneaei exercită o funcție publică, este președintele tuturor cetățenilor. Noi vom discuta acest subiect, dar eu consider că dumneaei trebuie să își exercite mandatul așa bine cum a început, cu mesajele și poziționările transmise, să fie un președinte al tuturor cetățenilor și nu doar a formațiunii care a ajutat-o, sprijinit-o și promovat-o. Noi, alte fracțiuni politice, trebuie să intrăm în această conflagrație de alegeri parlamentare anticipate și să ne promovăm. Cred că așa ar fi cel mai corect”, a spus Igor Grosu.

Cât privește o eventuală promovarea a PAS de către președinta Sandu, Grosu spune că „asta nu ar fi corect față de alte formațiuni politice”.

Deși a renunțat la statutul de membru al PSRM, fostul președinte Igor Dodon s-a declarat lider informal al socialiștilor și a participat activ la promovarea acestora atât în campanii electorale, cât și în viața de zi cu zi. Spre exemplu, Dodon a fost cel care în toamna anului 2018 a anunțat startul campaniei electorale a PSRM pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

Deși în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna anului 2020 a decis să se distanțeze de PSRM și să candideze drept independent, Igor Dodon a beneficiat de sprijinul socialiștilor în campania electorală.