Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nouă persoane, care ar fi…

Nouă persoane, care ar fi lucrat pentru serviciile secrete ruse, au fost arestate în Polonia

Oamenii legii din Polonia au arestat 9 persoane sub acuzația de sabotaj și pregătire pentru sabotaj la ordinul serviciilor speciale ruse, anunță prim-ministrul Donald Tusk, scrie Novaya Gazeta.

Potrivit acestuia, cei arestați au agresat fizic mai multe persoane și au dat foc sau au încercat să dea foc mai multor obiecte din Polonia. Astfel, premierul polonez a spus că serviciile ruse au ordonat mercenarilor să dea foc unei fabrici de vopsea din Wroclaw. Poliția a reușit să-i rețină la timp pe presupușii autori ai sabotajului, a precizat Tusk.

Premierul Poloniei a menționat că unii dintre ei sunt asociați cu „lumea criminală”. Pe lângă ruși, printre cei arestați se numără și cetățeni din Ucraina, Belarus și Polonia, subliniază Tusk.

Premierul polonez susține că sabotajele comandate de serviciile ruse de informații sunt efectuate și în Letonia și Lituania, iar semnale similare vin din Suedia.

Tusk a spus că pe 21 mai va fi emis un ordin de creare a unei comisii de monitorizare a influenței ruse. Potrivit acestuia, membrii comisiei vor investiga influența agenților ruși și a Kremlinului „cu privire la ceea ce se întâmplă în Polonia, inclusiv la diferite niveluri de guvernare și management”.