Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nouă magistrați urmează a fi…

Nouă magistrați urmează a fi intervievați în septembrie de Comisia Vetting. Calendarul audierilor

Sursa: Comisia Pre-Vetting/Facebook

Comisia Vetting a făcut public calendarul audierilor Comisiei de evaluare a judecătorilor, pentru luna septembrie. Astfel, în perioada 16 – 19 septembrie, vor fi audiați mai mulți subiecți ai evaluării externe extraordinare.

Luni, 16 septembrie în fața Comisiei se vor prezenta, începând cu ora 10:00, Lilia Potînga, candidată în Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Eugeniu Beșelea, candidat în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al CSM, Natalia Bondarenco, candidată în Colegiul Disciplinar al CSM și Mariana Ursachi (Pitic), judecătoareîn funcție la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

În ziua următoare, marți, 17 septembrie, urmează a fi audiat, de la 11:30, Grigore Manoli, candidat la funcția de judecător CSJ

Miercuri, 18 septembrie, sunt așteptați, începând cu 9:30, Vladimir Adam, candidat la funcția de judecător CSJ, Dumitru Mardari, candidat la funcția de judecător CSJ și Lucia Bagrin, candidată în Colegiul Disciplinar al CSM.

Ultimul candidat care va fi audiat în această perioadă este Ștefan Starciuc, candidat în Consiliul Superior al Magistraturii, care va trebui să se prezinte în fața Comisiei de evaluare pe joi, 19 septembrie, la ora 9:30

Candidata la funcția de membră în Colegiul Disciplinar al CSMjudecătoarea Valentina Stratulat, s-a folosit de dreptul său de a nu participa la audieri.

Audierile vor fi înregistrate și publicate pe canalul de YouTube al Comisiei, în cel mult 3 zile, conform Regulamentului de organizare și funcționare.