Principală  —  IMPORTANTE   —   Nord-News: Episcopul Marchel face campanie…

Nord-News: Episcopul Marchel face campanie electorală în biserică pentru Victoria Furtună

Colaj ZdG

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, s-a angajat deschis să facă campanie electorală pentru candidata la funcția de președinte, Victoria Furtună, deși, conform legii, biserica trebuie să rămână separată de stat și să fie o structură apolitică, scrie Nord-News.

Publicația scrie că la soborul preoțesc de ieri, 24 septembrie, de la Catedrala Eparhială a „Sfinților Împărați Constantin și Elena” din Bălți, episcopul Marchel, dovedit că a încălcat inclusiv sfintele jurăminte a venit cu un îndemn de susținere a candidatei la funcția de președinte Victoria Furtună.

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

Dar iată, ați privit pe ecran o femeie firavă, o creștină, o mamă duioasă și o soție cinstită, Victoria Furtună. Totuși, s-a ridicat împotriva acestora. Permiteți-mi, în numele dumneavoastră, să-i mulțumim, să-i dorim la mai mult și la mai mare. Permiteți-mi, în numele dvs., să ajungă și ea factor decizional în țară, pentru că este capabilă să promoveze legi creștine. Și aici avem un frate de-al ei, un lucrător, care se numește Denis. Vreau să-i oferim și lui cuvântul, pentru că avem o agendă încă lungă. Să-i mulțumim și să-l rugăm să transmită mulțumirile noastre doamnei Victoria”, a spus Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, părintele Ioan Moșneguțu, a declarat pentru Nord-News că condamnă discursul lui Arhiereului Marchel. El a mai adăugat că este inadmisibil ca în biserică să fie făcută propagandă.