Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi reușite pentru lotul olimpic…

Noi reușite pentru lotul olimpic național al R. Moldova

Lotul olimpic al R. Moldova a obținut o medalie de bronz și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie, care s-a desfășurat în Al Ain, Emiratele Arabe Unite, în perioada 3-11 iulie 2023, informează Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Medalia de bronz a fost obținută de Nikita Chiosa, elev al Instituției Private Liceul „Da Vinci” din Chișinău, iar mențiunile de onoare de Bianca-Sofia Leahu, elevă a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, și Ana Iftodi, elevă a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Chișinău. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la cea  de-a 34-a ediție a Olimpiadei Internaționale la Biologie au participat circa 320 de elevi din 80 țări. Țara noastră a fost reprezentată la eveniment de 4 elevi și 2 profesori:

  • Bianca-Sofia Leahu, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”,  Durlești, mun. Chișinău;
  • Andrian Zadic, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”,  mun. Chișinău;
  • Nikita Chiosa, elev în clasa a X-a, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, mun. Chișinău;
  • Ana Iftodi, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „George Călinescu”, mun. Chișinău;
  • Mihai Leșanu, doctor în biologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
  • Anna Moldovan, doctor, cercetător științific superior, Institutul de Zoologie, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a adresat mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Biologie pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național și a felicitat premianții, profesorii și părinții.