Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noi reguli de călătorie în…

Noi reguli de călătorie în Statul Israel, începând cu 1 august 2024

Sursa: Lisi Niesner/Reuters

Începând cu data de 1 august 2024, statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii țării, anunță Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova într-un comunicat publicat pe 24 iulie.

Mai exact, statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL de verificare și aprobare prealabilă a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini.

Astfel, potrivit autorităților israeliene, de la 1 august 2024, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL.

În perioada 1 iulie 2024-1 august 2024 sistemul are caracter pilot, iar din data de 1 august 2024 va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Pe perioada proiectului pilot, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar începând cu 1 august, verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, echivalentul a aproximativ 120 de lei moldovenești.

Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.