Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   New York Times: Joe Biden…

New York Times: Joe Biden „se gândește serios” la retragerea din cursa prezidențială

Joe Biden/imagine simbol

Președintele american Joe Biden se gândește la posibilitatea de a se retrage din cursa prezidențială, scrie cotidianul american The New York Times, care susține că președintele i-ar fi declarat unui aliat-cheie că, dacă nu poate convinge electoratul că este apt pentru funcție, campania sa electorală ar putea fi un eșec.

Președintele, despre care aliatul a subliniat că este încă profund implicat în lupta pentru a obține un nou mandat la Casa Albă, înțelege că următoarele apariții ale sale în weekend și mitingurile de campanie electorală din Pennsylvania și Wisconsin trebuie să meargă bine.

„Știe că dacă mai are două evenimente de genul ăsta, suntem în dificultate”, a spus aliatul, care a vorbit sub protecția anonimatului, făcând referire la prestația actualului lider de la Casa Albă în timpul dezbaterii cu Donald Trump.

De atunci, Joe Biden este înconjurat de tot mai multe apeluri de a se retrage, iar această conversație, scrie The New York Times, este primul indiciu care devine public că președintele se gândește serios dacă își mai poate reveni.

Un consilier de top al lui Joe Biden, care a vorbit și el sub condiția anonimatului, a spus că președintele este „foarte conștient de provocarea politică cu care se confruntă”.

The New York Times precizează și că Casa Albă nu a răspuns solicitării de a comenta aceste afirmații.

Joe Biden scade în sondaje

Oficialii campaniei lui Biden urmăresc cu îngrijorare sondajele, în urma dezbaterii.

Un sondaj CBS News de miercuri arată că fostul președinte Donald J. Trump l-a devansat pe Joe Biden după dezbaterea de joi, cu 50% la 48% la nivel național.

De atunci, Joe Biden a început „încet-încet” să se adreseze oficialilor aleși democrați. El are programată și o întâlnire cu guvernatorii democrați la Casa Albă.

În plus, în discuțiile cu apropiații și cu oamenii săi de încredere, Joe Biden a afirmat că este conștient că planul său, de a-și îndrepta atenția din nou către contracandidatul său, Donald Trump, s-ar putea să nu funcționeze, mai scrie The New York Times.

Câțiva aliați ai lui Biden au subliniat că președintele este încă „în lupta vieții sale politice” și vede în mare parte acest moment ca pe o șansă de a reveni după ce a fost învins, „așa cum a făcut de multe ori de-a lungul carierei sale de o jumătate de secol”.

Dar este, de asemenea, clar, au mai spus aliații săi, că duce o luptă dificilă pentru a convinge alegătorii, donatorii și clasa politică că performanța sa în dezbateri a fost o anomalie.