Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Naționala Spaniei a câștigat Campionatul…

Naționala Spaniei a câștigat Campionatul European 2024, învingând Anglia în meciul final

Sursa: Friedemann Vogel / EPA-EFE

Naționala Spaniei a câștigat Campionatul European, învingând Anglia în meciul final cu scorul de 2:1. Finala Campionatului European din 2024 a avut loc pe Stadionul Olimpic din Berlin. Prima repriză s-a încheiat fără să fie marcat un gol. Ulterior, mijlocașul spaniol Nico Williams a deschis scorul în minutul 47 al meciului – a marcat dintr-o pasă a lui Lamin Yamal. În minutul 73, mijlocașul britanic Cole Palmer a egalat. În minutul 86, Mikel Oyarzabal a marcat al doilea gol pentru Spania și a asigurat victoria echipei.

Naționala Spaniei a ajuns în finala Campionatului European din 2024 fără nicio înfrângere. Echipa spaniolă a primit câte un gol în meciurile cu Georgia (1/8, autogol, scor total 4:1), Germania (1/4, scor final – 2:1) și Franța (1/2, scor final – 2:1).

Anglia a ieșit din grupă cu o singură victorie și două remize. Englezii au încheiat meciul de 1/8 de finală împotriva echipei Slovacei cu scorul de 2:1 (inclusiv prelungiri). În sferturile de finală, britanicii s-au întâlnit cu Elveția și au reușit să-i învingă doar la lovituri de departajare (1:1, pen. 5:3). În semifinale, Anglia a învins Olanda cu 2:1.

Spania a câștigat deja de trei ori Campionatul European de fotbal – în 1964, 2008 și 2012. La ultimul campionat din 2020, echipa Spaniei a ocupat locul trei.

Echipa Angliei nu a câștigat niciodată Campionatul European. Înainte de aceasta, echipa a obținut cel mai bun rezultat abia la campionatul din 2020, pierzând în finală în fața Italiei.