Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Natalia Morari confirmă că a…

Natalia Morari confirmă că a colaborat cu o directoare de gimnaziu afiliată lui Șor, pentru organizarea unui eveniment electoral: „Nu tratez oamenii ca pe proprietatea cuiva”

Foto: Morari.news/ Telegram

Natalia Morari a confirmat, pentru TV8, că Eugenia Băleanu, directoarea gimnaziului și fosta președintă a organizației teritoriale Brăviceni a Partidului Șor, declarat neconstituțional, a ajutat la organizarea evenimentului de prezentare a candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Morari a declarat că pentru ea nu contează „preferințele politice” ale oamenilor cu care lucrează împreună.

„Nu tratez oamenii ca pe proprietatea cuiva și nu-mi permit să-i acuz pentru preferințele politice – fie din trecut, fie din prezent. Cred că sarcina politicienilor e să câștige încrederea și susținerea oamenilor, și să accepte dreptul oamenilor de a prefera și alege. Și cred că instituțiile media au misiunea de a apăra drepturile și libertățile oamenilor în fața autorităților, indiferent de rațiunile formulate de autorități.

Referitor la doamna despre care vorbiți – îi sunt recunoscătoare că a răspuns la invitația lansată de echipa mea, egal cum sunt recunoscătoare la toți oamenii care răspund la invitațiile noastre. Cred ferm că unica cale de a consolida unitatea națională și a construi o țară democratică bazată lege e să ne respectăm reciproc, și împreună să respectăm Constituția”, a declarat Morari pentru TV8.md.

Anterior, ZdG a scris că pe data de 6 octombrie, în incinta Casei de Cultură din localitatea Brăviceni, raionul Orhei, a fost prezentată candidatura fostei jurnaliste Natalia Morari la alegerile prezidențiale dn 20 octombrie. Potrivit surselor ZdG, de organizarea evenimentului s-a ocupat Eugenia Băleanu, directoarea gimnaziului din localitate. Băleanu a fost președinta organizației teritoriale Brăviceni a Partidului Șor, declarat neconstituțional. În vara acestui an, Băleanu, conform surselor ZdG, a fost documentată de organele de drept după ce a adus bani din Federația Rusă, într-o schemă pusă la cale de oamenii lui Șor.