Principală  —  IMPORTANTE   —   Mustul pus la fermentat face…

Mustul pus la fermentat face victime: Fostul primar de Sadova și soția acestuia, găsiți inconștienți în gospodărie. Detalii

Fostul primar de Sadova și viceprimar al orașului Călărași, Vladimir Susarenco a decedat la vârsta de 64 de ani. În seara zilei de 14 septembrie , Susarenco și soția acestuia au fost găsiți fără suflare în beciul gospodăriei.

ZdG a discutat cu secretara primăriei Sadova și prezintă detalii despre cele întâmplate.

„Din spuse, a intrat în beci, unde se fermenta vinul. El face niște vin deosebit, după o tehnologie aparte. Anul trecut luase și premiul mare pentru cel mai bun vin de casă.

Ieri, un fecior de-al său avea zbor la ora 16 și pe la ora 14, tatăl său l-a petrecut până la Vorniceni. Revenind acasă, a găsit soția inconștientă în beci. El s-a străduit să o scoată, dar a căzut și el, intoxicat. Seara pe la ora 18-19, i-a găsit un vecin, dar deja era prea târziu. Deja a venit ambulanța, pompierii…”, relatează secretara instituției.

„Păcat de ei, tare buni oameni, cumsecade și gospodari. Erau respectați în sat. Trebuia să tot trăiască”, a mai adăugat Ecaterina Ciubic.

Cu un mesaj de condoleanțe a venit și Primăria Călărași.

Fostul primar de Sadova s-a făcut remarcat prin faptul că în 2018, prezent la Marea Adunare Centenară, în Piața Marii Adunări Naționale, a declarat că Sadova îşi doreşte Unirea cu România, contrar dorinţelor consăteanului său, preşedintele de atunci, Igor Dodon.

Tot în 2018, primăria satului Sadova a semnat declarația-simbol de unire cu România. „Grădiniţa ne-a fost reparată pe banii Guvernului român, cum să nu-ţi doreşti Unirea”, declara pe atunci Vladimir Susarenco.

Vladimir Susarenco a mai activat în calitate viceprimar al orașului Călărași timp de 12 ani.


Acum două zile, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a MAI (IGSU) au atenționat despre pericolul dioxidului de carbon, produs în timpul fermentării vinului.