Principală  —  Ştiri   —   Moldovenii pleacă din R. Moldova?…

Moldovenii pleacă din R. Moldova? Falsurile combătute de Guvern: „Numărul celor care revin este mai mare decât al celor care ies din țară”

Imagine simbol

În mediul online au apărut mai multe falsuri în legătură cu plecarea moldovenilor în număr cât mai mare din R. Moldova. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, însă, a venit cu o explicație, în mediul online, în care combate falsurile respective, argumentând că cifra moldovenilor care pleacă din țară este eronată, fiind vorba de fapt despre cei care ies pentru călătorii dar se întorc, în scurt timp, înapoi.

„Cifrele despre care se discută se referă la călătoriile temporare, nicidecum la plecări din țară. În aceeași perioadă – adică între 1 ianuarie și 5 septembrie 2024, din Republica Moldova au ieșit 310 265 de cetățeni moldoveni, dar au revenit 850 198 de cetățeni moldoveni. Așadar, numărul celor care revin este mai mare decât al celor care ies din țară”, declară Daniel Vodă.

Acesta a mai adăugat că datorită liberei circulații, moldovenii călătoresc, „fie că merg la studii, la muncă, în vacanță sau vizitează rudele, majoritatea se întorc, mulți dintre ei având dublă cetățenie”.

Totodată, Daniel Vodă îndeamnă cetățenii să se informeze din surse corecte pentru a nu încuraja și răspândi falsurile și informațiile eronate.