Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   „Moldova are argint. Trăim alături…

„Moldova are argint. Trăim alături de voi”. Mesajul Maiei Sandu pentru sportivii Basoc și Crețul care au luat medaliile de argint și bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris

Foto: Dan Perciun/|FB

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe judocanii Ion Basoc și Oleg Crețul pentru reușita din acest an, de la Jocurile Paralimpice de la Paris. Sportivii se întorc acasă cu medaliile de argint și de bronz.

„Moldova are argint! Felicitări, Ion Basoc, pentru titlul de vicecampion olimpic la para judo. Îți suntem recunoscători pentru perseverență și efortul incredibil. Trăim alături de voi, de sportivii noștri, de antrenori, bucuria fiecărei victorii și vă mulțumim pentru aceste momente, (…) Azi, la Jocurile Paralimpice de la Paris, Oleg Crețul a câștigat medalia de bronz la para judo. Felicitări, Oleg Crețul, suntem recunoscători pentru că menții tricolorul nostru pe podiumurile Olimpiadei”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare

Totodată, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, i-a felicitat pe Oleg Crețul și Ion Basoc „pentru că aduc acasă o medalie de bronz și una de argint”.

„Felicitări sportivilor, antrenorilor și tuturor susținătorilor mișcării paralimpice. Obținerea a două medalii la Jocurile Paralimpice este un record pentru țara noastră. Mulțumim că ne faceți mândri”, a scris Perciun pe pagina sa de Facebook.

Judocanul Ion Basoc a câștigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Paris. Acesta a fost învins în marea finală la Jocurile Paralimpice de la Paris la proba J1 +90kg de către sportivul brazilian Wilians Silva de Araujo.

Basoc l-a învins în semifinale pe francezul Jason Grandry cu scorul 10-0, prin ippon, iar în sferturile de finală pe neerlandezul Daniel Knegt.

Mai devreme, judocanul Oleg Crețu a luat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris. Acesta l-a învins în finala mică de turcul Cimciler Yasin la proba J1 90 kg.

Aceasta este prima medalie de argint din istoria R. Moldova la Jocurile Paralimpice.

Totodată, cele două medalii câștigate astăzi de sportivii moldoveni vin după o pauză de 28 de ani.