Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mitropolia Basarabiei îndeamnă cetățenii să…

Mitropolia Basarabiei îndeamnă cetățenii să participe la vot: „Fiecare dintre noi are o voce, iar această voce poate contribui la transformarea societății”

Sursă foto: ZdG

Mitropolia Basarabiei a publicat un comunicat prin care se adresează tuturor cetățenilor R. Moldova, într-un „moment de răscruce în istoria poporului nostru”, îndemnându-i să-și exercite „dreptul și datoria” la vot, duminică, 20 octombrie 2024, „într-o dublă alegere care va marca traiectoria țării”.

„În această zi, fiecare vot contează, fiecare conștiință trează are un rol important în conturarea viitorului mult râvnit. (…) Votul este o expresie a iubirii față de aproapele, de familie, de neam și de Biserică. Nu votăm doar pentru noi, cei de astăzi, ci pentru copiii și nepoții noștri, pentru generațiile care vor urma, cărora le lăsăm moștenire atât valorile, cât și condițiile în care vor trăi”, se arată în adresarea Mitropoliei Basarabiei, publicată pe 17 octombrie.

Potrivit comunicatului, România și spațiul european sunt „repere esențiale pentru traiectoria noastră, atât din punct de vedere cultural, cât și spiritual”.

„Apartenența noastră la spațiul european este mai mult decât un obiectiv politic sau economic, ci privește păstrarea și consolidarea valorilor noastre identitare românești și europene”, subliniază reprezentanții Mitropoliei Basarabiei.

Așadar, credincioșii sunt îndemnați, în ziua de duminică, 20 octombrie, să meargă la secțiile de votare, „cu conștiința împăcată că ați făcut ceea ce ține de voi pentru binele țăr

„Fiecare dintre noi are o voce, iar această voce poate contribui la transformarea societății. (…) Indiferent de opțiunile politice, important este să participați, să vă exprimați votul și să contribuiți la binele comun”, a punctat Mitropolia Basarabiei.

Anterior, și Mitropolitul Vladimir de la Mitropolia Moldovei a venit cu un apel către cetățenii moldoveni, prin care i-a îndemnat sp iasă duminică la vot.

Pe 20 octombrie 2024, în R. Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Anterior, Parlamentul R. Moldova a aprobat Declarația cu privire la integrarea europeană a țării noastre. Documentul exprimă convingerea că „doar aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană va asigura viitorul țării în calitate de stat suveran, neutru, integru și democratic, iar calea ireversibilă de integrare și aderare europeană este proiect de prioritate națională al R. Moldova”.