Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mințea că a făcut accident,…

Mințea că a făcut accident, pentru a-și motiva lipsa de la nuntă. O moderatoare din nordul țării, amendată în instanță pentru că organiza nunți prin înșelătorie

Foto: Novotel Singapore on Stevens/ Imagine simbol

Într-o sentință recentă pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Sângerei, o femeie a fost condamnată pentru o serie de escrocherii care au avut loc sub pretextul organizării de evenimente festive. Femeia, care a fost învinuită de sustragerea bunurilor altor persoane prin metode frauduloase, a fost obligată să plătească despăgubiri și o amendă substanțială, relatează Observatorul de Nord.


Conform sentinței, femeia a plasat pe rețelele de socializare anunțuri în care susținea că organizează evenimente și ceremonii, reușind astfel să câștige încrederea mai multor persoane.

Moldtelecom lansează oferte irezistibile de toamnă – zdg.md

Potrivit Observatorului de Nord, victimele au fost atrase de promisiuni convingătoare și de un preț competitiv. După stabilirea contactului, femeia solicita un avans pentru rezervarea unei date, iar după primirea banilor, nu își onora obligațiile asumate. Într-unul dintre cazuri, victima a fost înșelată sub pretextul moderării unei nunți, pentru care a fost solicitat un avans de 150 de euro și alte sume pentru diverse cheltuieli.

Escrocherie cu scenariu repetitiv: invocarea de accidente

Femeie invoca, deseori, un accident rutier pentru a justifica absența sa de la evenimentele promise. Aceasta trimitea chiar și fotografii cu un automobil deteriorat, susținând că a fost implicată într-un accident, pentru a crea o aparență de autenticitate. Ulterior s-a aflat că fotografiile erau preluate de la un alt accident, iar în ziua respectivă ea modera un alt eveniment în cu totul altă localitate.

Decizia instanței: despăgubiri și interdicții

În urma cercetărilor și probelor adunate, instanța a decis condamnarea femeii la o amendă de 30 000 de lei și la plata unor despăgubiri de 4 455 lei cu titlu de prejudiciu material, 50 000 lei cu titlu de prejudiciu moral și cheltuielile de asistență juridică în mărime de 5 000 lei. Mai mult decât atât, instanța a dispus ca aceasta să nu poată părăsi țara până la finalizarea completă a cazului și a impus o serie de măsuri preventive pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente, scrie Observatorul de Nord.