Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Muncii și Protecției Sociale…

Ministrul Muncii și Protecției Sociale încurajează tinerii de vârsta a treia să învețe

Prima promoție a Universității Vârstei a Treia a absolvit această universitate, marcând un moment semnificativ în promovarea îmbătrânirii active și sănătoase. Din numărul celor 100 de absolvenți ai programului, 57 de studenți au vârsta de 60+.

„Această inițiativă pune în evidență potențialul ridicat al vârstnicilor în raport cu învățarea continuă, astfel contribuind neîncetat la dezvoltarea societății. Încurajez toți tinerii de vârsta a treia să îndrăznească să aplice și la alte ediții ale programului de învățare. Această posibilitate inedită oferă nu doar cunoștințe, ci și oportunități valoroase de dezvoltare profesională și personală”, a subliniat la evenimentul de absolvire ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În anul academic 2023-2024, aproximativ 60 de studenți cu vârsta de 60+ s-au înscris la Universitatea Vârstei a Treia, unde au urmat cursuri precum „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”, predate în limba română și rusă pe parcursul a două semestre.

Programul UV3 este un proiect-pilot lansat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova și Fundația Moldcell, cu suportul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că, din septembrie 2024, activitățile programului UV3-a vor fi replicate în universitățile din Bălți și Cahul.