Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul de externe al Israelului…

Ministrul de externe al Israelului exclude propunerile de încetare a focului în Liban ale SUA și Franței

Foto: EuroNews

Ministrul de externe al Israelului, Israel Katz, a exclus ca Israelul să accepte un acord de încetare a focului de 21 de zile propus de SUA și Franța între Israel și Hezbollah, spunând: „Nu va exista încetare a focului în nord”, scrie The Guardian.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Katz a scris: „Vom continua să luptăm împotriva organizației teroriste Hezbollah cu toată puterea noastră până la victorie și la întoarcerea în siguranță a locuitorilor din nord la casele lor.”

Biroul lui Benjamin Netanyahu a confirmat și el nedorința Israelului de a semna un acord de încetare a focului, spunând că „veștile despre o încetare a focului – nu sunt adevărate. Aceasta este o propunere americano-franceză, la care premierul nici măcar nu a răspuns”.

În schimb, biroul lui Netanyahu a precizat că „prim-ministrul a instruit armata să continue lupta cu toată forța”. Peste 600 de oameni au fost uciși și mii de răniți în Liban de când Israelul a început luni, 23 septembrie, o campanie intensă de bombardamente.

Aproximativ 60 de mii de israelieni au fugit din casele lor din nordul Israelului din cauza luptelor continue dintre Israel, Hezbollah și alte forțe anti-israeliene cu sediul în Liban.